24 Temmuz 2014 Perşembe

MESUDİYE’DE MESUT OLMAK

Mesudiye, Datça ilçemize yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta sahil kıyısındaki küçük bir yerleşim.
Deniz yolu ile gelmek isteyenler için iskelesi mevcut. Kara yolu ile ulaşımı asfalt bir yol ile sağlanıyor. Yurdumuzun en güzel çam ormanlarının arasında devam eden Mesudiye yolu, bazı yerlerde virajlı olmasına rağmen doğal güzelliğinin sağladığı avantaj ile keyifli bir yolculuğa dönüşüyor. Çam ağaçlarının güzelliğinin büyüsü içerinde yolunuza devam ederken bir anda enfes bir koy ve sonsuza kadar uzamış görüntüsü veren masmavi bir deniz ile karşılaşıyorsunuz. İşte burası Mesudiye. Sakinlik, huzur, rahatlık ve sessizlik arayanların tercih ettiği bir belde.
Mesudiye’de deniz sürekli düz. Korunmalı bir koy olmasının yanı sıra burayı ziyarete gelen teknelerin yanaşması için yapılmış olan rıhtımı dalga oluşmasına izin vermiyor. Ancak karadan denize doğru esen rüzgarlarda denizde olan hafif hareketlilik görmek mümkün.
Sahil kısmının tamamında pansiyon tarzında lüks olamayan konaklama alanları bulunuyor. Tahta evler de bir seçenek. Yerleşim genellikle sahil kısmında yoğunlaşmış. İç kesimlerinde geniş tarım arazileri ve bol yeşillik içerine dağılmış olan çiftlik evlerini görmek mümkün.
Pansiyonlar ile denize girilen plaj arasında dar bir yol bulunuyor. Yalnız bu yolu öyle hareketli sanmayın. Yarım saatte bazen de daha uzun bir zamanda ancak bir araç geçiyor. Deniz kıyısında konaklama tesislerine ait şemsiye ve şezlonglar plaja gelen ziyaretçileri için günün erken saatlerinde kullanıma hazır hale getiriliyor.
Pansiyonların bahçesi kafeterya restoran olarak düzenlenmiş. Buralardaki yüksek ağaçların sağladığı gölge ve serinliğin keyfine doyum olmuyor. Yemeklerde tamamen doğal ve yöresel ürünler kullanılıyor. Özellikle balıklar günlük olarak açık denizden sağlandığı için taze ve çok lezzetli. Bu bölgeden geçen tekneler bazen öğlen fakat genellikle akşam yemeği için karaya çıkıp, Mesudiye’nin nefis yemeklerini dostlarıyla paylaşıyorlar.
Mesudiye’de geceler keyifli. Sahilde yürüyüş yapanlar, deniz kıyısında oturup denizi seyredenler, dışarıya hafif bir müziğin yayıldığı kafeteryaların keyifli ortamında sohbet etme imkanı bulanların keyiflerine diyecek yok. Mehtaplı gecelerde denizin üzerine vuran ay ışığının enfes görüntüsü seyredilmeye doyulamayacak kadar güzel bir görsellik sunuyor. Mesudiye’nin temiz havasının sağladığı rahat uykunun sabahında kuş sesleri arasında uyanıyorsunuz.
Mesudiye tam bir dinlence yeri. Sessizlik,güneş, doğallık, hepsi var. Eminim ki Mesudiye’de kendinizi mesut hissedeceksiniz..... 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder